Пошук

За повідомленням Управління Держпродспоживслужби в Запорізькому районі

Дата: 25.07.2017 10:43
Кількість переглядів: 832

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ

             Управління    Держпродспоживслужби в Запорізькому районі Запорізької області повідомляє, що згідно ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

             Державна реєстрація потужностей здійснюється компетентним органом шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер. Зміна найменування оператора потужності у зв’язку із зміною типу акціонерного товариства або у зв’язку з перетворенням акціонерного товариства в інше господарське товариство не є підставою для звернення оператора до компетентного органу із заявою про внесення змін до реєстру потужностей у частині найменування та кого оператора та не є підставою для внесення таких змін до реєстру. У разі звернення оператора, найменування якого було змінено, до компетентного органу з письмовою. Заявою про внесення змін до реєстру в частині нового найменування такого оператора компетентний орган безоплатно вносить такі зміни до реєстру, про що письмово повідомляє оператора.

             Для внесення потужностей, які підлягають державній реєстрації, до реєстру потужностей операторів ринку (державний реєстр потужностей) оператори ринку подають заяву встановленої форми компетентному органу за місцем знаходженням потужностей не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужностей. У заяві зазначаються: найменування оператора ринку, адреса потужностей, телефон, електронна адреса та вид діяльності, що планується здійснювати на цих потужностях, керівництво та уповноваженої ним особи і може подаватися в електронному або паперовому вигляді та реєструється в день її надходження.

              Державна реєстрація потужностей здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви про таку реєстрацію, про що компетентний орган повідомляє оператора ринку протягом п’яти робочих днів після проведення реєстрації.    ;

              Якщо державна реєстрація потужностей не закінчена протягом строку, визначеного у частині статті 25 вищезазначеного закону, компетентний орган надає замовнику письмове обґрунтування причин відмови у реєстрації або продовження строку проведення реєстрації, який не може бут» продовжений більше ніж на 15 робочих днів.

              Оператор ринку має право розпочати виробництво та/або обіг харчових продуктів за принципом мовчазної згоди, якщо: 

державна реєстрація не була здійснена протягом 15 робочих днів після тримання заяви про таку реєстрацію та при цьому не було надано письмове обґрунтування компетентного органу про неможливість такої реєстрації або про необхідність продовження строку проведення реєстрації;

державна реєстрація не була здійснена протягом 15 робочих днів після отримання письмового обґрунтування компетентного органу щодо причин продовження строку проведення реєстрації.

                Компетентним органом затверджено форму заяви, процедуру проведення державної реєстрації потужностей, ведення реєстрів та надання інформації з реєстрів заінтересованим суб’єктам. Заява не може містити вимогу про надання іншої інформації, крім тієї, що зазначена у частині третій цієї cтатті.

                Компетентним органом оприлюднено на своєму офіційному веб-сайті державний реєстр потужностей, а також забезпечено відкритість, доступність та безоплатність реєстру для громадськості в електронному вигляді на його офіційному сайті в мережі Інтернет (http://consumer.gov.ua/ContentPages/Reestri/38).

                Підставами для відмови у державній реєстрації потужностей є невідповідність заяви встановленій формі та/або надання неповної інформації.

                Відмова у реєстрації потужностей з інших підстав не дозволяється.

                Повідомлення про відмову з вказівкою чітких підстав відмови у державній реєстрації потужностей надсилається заявнику не пізніше 15 робочих днів після отримання заяви.

                Одночасно зазначаємо, що законодавцем передбачена відповідальність (ст. 64 закону) операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, у т.ч.: за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат;

                 Враховуючи вищевикладене, Управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Запорізькому районі Запорізької області пропонує пройти процедуру державної реєстрації (безоплатно) за адресою: вул. Героїв 37-го батальйону, 88, м. Запоріжжя,- 69089.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь