Пошук

До уваги суб’єктів господарювання, які беруть участь в обігу та забої тварин!

Дата: 06.10.2017 13:16
Кількість переглядів: 647

 

 

До уваги суб’єктів господарювання,  які  беруть участь в  обігу та забої тварин!

       Сільська рада прохає Вас взяти участь в громадському обговоренні питання: «Можливість забою тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення, на бойнях, які знаходяться під державним контролем».

       Доводимо до Вашого відома, що з  метою виконання  пункту 3 Протоколу наради з питань підвищення  ефективності діяльності Держпродспоживслужби в частині забезпечення належного  державного ветеринарно-санітарного контролю (нагляду), що відбулася 14 вересня 2017 року під головуванням  Прем’єр – міністра України В. Гройсмана та у зв’язку  із набранням чинності Закону України  «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я  та  благополуччя тварин», який  діятиме  з 04 квітня 2018 року та з  урахуванням розвитку епізоотичної ситуації з африканської чуми свиней (АЧС) (з початку року в Україні зареєстровано 111 випадків африканської чуми), на території України може бути заборонений  подвірний забій.

       На даний час подвірний забій, згідно ст.34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не заборонений.

     На даний час на території Біленьківської ОТГ та Запорізького району боєнь, які мають експлуатаційний дозвіл  немає.

Ветеринарно-санітарні вимоги до боєнь затверджені наказом Державного Департаменту ветеринарної медицини № 4 від 16.01.2004 року та  зареєстровано в Міністерстві юстиції 25.01.2004 року за № 121/8720, а також  Вимоги щодо отримання експлуатаційного дозволу викладені в ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

         Також повідомляємо, що наразі вирішується питання щодо проведення громадських слухань з цього питання. Так як в країні стоїть гостро питання щодо наявності  боєнь, що знаходяться під державним контролем.

         Про дату, час та місце проведення сходів громадян буде проінформовано на наступному тижні.

Пропозиції надсилати:

- на електронну адресу: bilenkivska.silrada@ukr.net,

- або поштою: 70441, вул.. Центральна, буд. 4 – В, с. Біленьке, Запорізький район, Запорізька область,

- або до загального відділу виконавчого комітету сільської ради (каб. № 6) в приміщення сільської ради за адресою: 70441, вул.. Центральна, буд. 4 – В, с. Біленьке, Запорізький район, Запорізька область

 

 

Закон України Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин

Правила

ст. 23 ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів

ст. 34 ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь